Posts

Showing posts from January 27, 2008

Post ringkas

Diaby and Flamini sign contract with Arsenal. Although threat great by Juventus to get Flamini's service because show best performance recently.

Burnley have ratified loan up Mark Randall young midfield player Arsenal until this end of the season.

Arsenal youngster Kieran Gibbs has joined Norwich City on loan until April 28, while Motherwell have confirmed they are taking Simon Lappin until the end of the season.

Walcott not be to where although reputed Walcott have to get out to get place in eleventh major. He was happy with Arsenal.

Luke Freeman belongs to Arsenal.

Gael Clichy gets the first offer to throw in French main squad supply friendship match with with former players other Arsenal. - - - Clichy joins former Arsenal stars Thierry Henry and Patrick Vieira, ex-Liverpool striker Djibril Cisse and Jean-Alain Boumsong, who played for Rangers and Newcastle, in the 36 man squad.

Luke Freeman confirmed join Arsenal

Refer to before article, I written that Luke Freeman joined Arsenal. Did not expect that rumor I materialize. Give Luke Freeman opportunity to develop his talent here. England's a player would be constituted by Arsene Wenger. Many no his pullover perhaps? Ended Arsenal FC prepared to provide a new generation to continue to head pomp Arsenal with the signing old Luke Freeman 15 year from League Club Gillingham's Prime.

He appears hero as and make youngest player because at the age 15 ended year play main line in Gillingham and beat team Barnet in round Fa Cup. - Resource

Kembali ke persada

Arsenal back to BPL league after beat Newcastle 3-0 one more time. Apologize to Newcastle United and Kevin Keegan because of this sizeable defeat. Although exceed Manchester United a match but he flattered with the ability with the team she owned. Especially once Adebayor and Flamini get the credit AW after showing good performance by early this morning. Follow rating prepared after analysis. Flamini is match best player. This good level of quality, expect Flamini gets continue service service him to Arsenal.

Diaby stayed with Gunner

Image
Abou Diaby kelihatan like Patrick Viera make his decesion to stay with Arsenal and setuju to continue the kontrak that offer to him. Diaby tidak mahu membuat keputusan seperti teman tetapi mesra ( Lassana Diarra) yang bersifat terburu untuk keluar this pro club. Diaby said: "My ambition for the year is to win trophies. Arsenal are a big club and we have the ability to win something.

Arsenal looking Edin Dzeko

Image
"We have been following Edin Dzeko. He is a type of striker which can be a success in the Premier League," he told SAN.
Setelah dirisik oleh jurulatih Arsenal. Dzeko merupakan pemain yang mungkin akan menyinar pada masa hadapan dan dikatakan Arsenal cuba mendapatkan khidmatnya secepat mungkin sebelum urusan jual beli tamat.
BIODATA
Full Name: Edin Džeko
Date of birth: March 17, 1986
Place of birth: Doboj, SFR Yugoslavia
Height: 1.82 m (5 ft 11+1?2 in)
Playing position: Striker
Current club: Vfl Wolfsburg
Number: 9

Hoping going top

Image
Barton mungkin mengisi di bangku simpanan Newcastle.

Peminat Arsenal sudah pasti gembira sekiranya Arsenal mengalahkan Newcastle United dan akan kembali ke persada liga BPL. Walaupun menang pada perlawanan FA Cup yang lepas. Arsene Wenger tidak memandang rendah terhadap kebolehan pemain lawan dan menganggapnya ia satu ancaman. Micheal Owen merupakan senjata bahaya yang perlu di perhatikan oleh pertahanan Arsenal kerna kegagalan pertahanan membuka ruang pemain ini untuk menjaringkan gol. - Peyokong setia.

Focus our aim

Image
"We will see what happens, but all we know is that we have to keep winning," the Spain midfielder told Arsenal TV Online. "We do not have to look at the others, we have to look at ourselves - if we win every game, we will be champions."
Begitulah kata-kata anak muda yang berusia 21 tahun ini untuk menaikkan kembali semangat pasukan Arsenal setelah menerima kekecawaan ke atas Totenham. Arsenal telah di draw in fifth round menentang Manchester United pada perlawanan FA Cup. Demi semangat yang tinggi Arsenal boleh mengalahkan MU digelanggang lawan.

Wenger tried to pinch Jonathan Woodgate

Image
UPDATE: Woodgate had a medical at Tottenham today and has agreed to sign a three and a half year contract. The fee could rise to £7.5 million. 1.20 pm : AW has now denied he was interested in Woodgate.About WoodgateWoody, 28, is a fantastic defender when fit and playing well. Very fast, very skilful, great in the air, able to cruise forward and use the ball.

United draw Arsenal in FA Cup round Fifth

The top two sides in the Premier League will face each other in the fifth round of the FA Cup. Manchester United - unbeaten at home this season - play host to Arsenal while holders Chelsea will face League One Huddersfield at Stamford Bridge. The Fifth Round draw: Bristol Rovers v Southampton
Cardiff City v Wolves
Sheff Utd v Middlesbrough
Liverpool v Barnsley
Man Utd v Arsenal
Preston v Portsmouth
Coventry v West Brom
Chelsea v HuddersfieldTies to be played weekend

Koleksi Gambar David Beckham bersama Arsenal FC

Image
Sudah kita masanya untuk melihat Beckham membuat latihan bersama Arsenal FC. Menurut post yang lepas. Ianya menjadi sesuatu realiti. Persoalan di sini timbul mengapa David Beckham tidak memilih Chelsial, Man Kayu ataupun Liverfool sebagai tempat dia training. Korang boleh bagi jawapan kat aku tak?Berikut adalah koleksi gambar David Beckham melakukan sesi latihan bersama skuad Arsenal.Seronoknya pakai baju Arsenal. 23 Fly Emirates. No idaman ku!!Kolo Toure ! Ko jadi tak pegi latihan kat antarabangsa. Mesti tak sabar jumpe Beckham nie.
Fabregas melonjak kegirangan seperti kanak-kanak riang dapat training.Sebagai ketua pasukan Arsenal FC yang baru!! Huk3.Beckham mengajar Fabregas teknik dalam melakukan sepakan percuma @ freekick!!

Pemain muda diserap skuad utama

Image
Nama: Kerrea GilbertLahir: 28 Februari 1987Posisi: Pertahanan Kiri.Kemampuan pemain: Mempunyai susuk badan seperti atlet dan memngambil peranan untuk melakukan terjahan sebagai seorang pertahan. Wajah mirip seperti Eboue.Nama: Mark RandallLahir: 28 September 1989Posisi: TengahKemampuan pemain: Mempunyai bakat yang luar biasa. Berupaya menghasilkan gol dalam keadaan genting dan mempunyai idea kreatif dalam melakukan serangan.

Pergaduhan sesama sendiri

Image
Adebayor telah pun memohon atas kesalahannya kepada Bendtner kerana mungkin berlaku salah faham diantara mereka ketika menentang Totenham baru-baru ini. Dikatakan bahawa kedua-dua pemain ini akan dikenakan hukuman oleh badan siasatan kerana pertelingkahan kecil mungkin mencemar imej selaku pemain yang bertaraf profesional di EPL. AW tidak menyesal dengan kekalahan ini dan mengambilnya sebagai satu pengajaran untuk pemain muda ini untuk maju kehadapan. Perlawanan seterusnya menentang Newcastle di pusingan FA Cup.
Pertelingkahan yang berlaku antara pemain ini.
Gallas cuba mengawal daripada ketegangan terus berlaku.

Henry mahu hijrah ke Arsenal kembali

Image
ROME “ Thierry Henry mahu kembali ke kelab lamanya, Arsenal pada masa akan datang, kata penyerang Barcelona itu semalam. “Tidak kira apa yang terjadi dengan pasukan baru saya sekarang, saya tidak menemui rentak seperti mana di Arsenal,’’ Henry memberitahu televisyen Sky.Selain itu, saya tidak fikir kaki saya membenarkan saya bermain untuk kelab lain.Anda selalunya akan kembali ke tempat asal anda dan saya berharap suatu hari nanti saya dapat bermain semula dengan kelab itu (Arsenal). Kelab ini sudah sebati dengan saya,’’ kata penyerang berusia 30 tahun itu sambil menambah dia mengikut perkembangan Arsenal sejak berhijrah ke Sepanyol.“Saya bangga kerana pernah bermain untuk Arsenal dan menjadi peminat dan penyokongnya.™ tambahnya.Sebelum ini saya tidak berminat terhadap mana-mana kelab tetapi selepas menjadi penyokong Arsenal, sukar bagi saya jika tidak melihat aksi mereka.Henry juga berkata, dia meninggalkan Juventus kerana menyertai kelab Liga Perdana Inggeris itu pada ta…

Perpindahan Januari

Image
Arsenal mengukuhkan kedudukan mereka ditakhta liga membenam West Ham United di gelanggang sendiri. Adebayor dan Da Silva meletakkan Arsenal di hadapan seawal tempoh 20 minit perlawanan. Namun selepas ini Arsenal mungkin kehilangan ramai tonggak utama di bulan Januari untuk memberi laluan kepada Piala Afrika. Tonggak-tonggak tersebut adalah:Kolo ToureEboueSongPemain yang bakal keluar:Diarra Gilberto SilvaJens LehmannMat ConnollyFran MeridaJay SimpsonFlaminiJustin HoytePemain yang bakal masuk:Carlos VelaKarim Benzema ParejoDjourouGilbertPalladinoUntuk mengisi kekosongan Arsene Wenger sudah pasti ingin mengisi kekosongan posisi ini dengan pemain yang berwibawa memacu dan berjuang bersama Arsenal. Segala update mengenai transfer akan diletakkan disini. Sekian.

Walcott will be loan

Image
Walcott pemain licik dan mempunyai kepantasan ini menunjukkan prestasi kurang memberansangkan seperti mana yang diharapkan oleh Arsene Wenger. Walaupun sudah dua tahun bersama Arsenal, Walcott kurang mendapat perhatian Wenger untuk membarisi pasukan utama Arsenal.Arsene Wenger mungkin akan menghantar Walcott untuk dipinjam atau loan kepada pasukan lain untuk meningkatkan tahap mutu permainannya. Aku berpendapat sekiranya Walcott digandingkan Robin Van Persie mungkin memberi semangat baru kepada Walcott kerana RVP sahaja yang dapat membaca cara pemain ini bermain seperti mana ditunjukan di dalam perlawanan menentang Steau Prague di Liga Juara-juara Eropah. Diharapkan AW dapat melakukan keputusan bernas untuk memastikan pembangunan pemain yang mempunyai potensi untuk Arsenal.

Yoann Gourcuff sasaran Arsenal

Dilaporkan oleh Daily Telegraph mengatakan Arsenal cuba memancing pemain muda tengah dari pasukan AC Milan. Beliau juga digelar Zidane Baru kerana style permainan dan raut wajah seakan- akan seperti Zidane menyatakan hasratnya untuk meninggalkan kelac gergasi Italy tersebut.More...

Ini sekaligus mencuri perhatian Arsene Wenger kerana sering kali diletakkan di bangku simpanan dan bakatnya terpendam rugi sekiranya tidak diasah pada usia yang muda ini. Arsenal mungkin menandatangani pemain ini dalam sekitar£15 million pada pemindahan Januari ini.

Mari kita saksikan video Zidane Baru @Yoann Gourcuff

Ulasan Kekalahan pertama

Image
Penyokong mana tidak sedih apabila melihat pasukan yang mereka minati kalah, buat pengetahuan korang Arsenal mengekalkan rekod tanpa kalah di dalam liga sebanyak 22 kali perlawanan. Kekalahan ini patut diterima seadanya kerana ada beberapa pemain tidak menunjukkan mutu permainan sebenar seperti Diarra, Gilberto dan Adebayor. Kebanyakkan hantaran pendek mudah dipatahkan oleh Middlesbrough.

Kekerapan bermainan hantaran long pass juga mudah dikawal oleh pertahanan pihak lawan. Corak permainan ditunjukkan oleh mereka memang wajar dipuji. Pelbagai gerakan menarik oleh Stewart Downing dan juga Aliaderra berjaya mengucar kacir pertahanan kita, Sagna dan juga Toure.

Tindakan pengadil memberikan penalti kepada mereka juga tidak wajar, kerana bola kelihatan 50-50. Namun kesemua terletak di bahu pengadil perlawanan. Kecekapan penjaga gol Almunia harus dipuji kerana banyak mengagalkan serangan pihak lawan hasil rembatan deras dan hantaran silang pihak lawan.

Post pertama

Memandang merasakan ramai permintaan untuk dengan menggunakan Bahasa Malaysia @ Melayu. Walaupun tidak mempunyai banyak masa, saya akan cuba untuk memberikan terbaik untuk anda sebagai peminat Arsenal yang sanggup berani sahaja!! Info-info terkini akan ditulis di dalam BM. Kalo dh malas maybe aku akan update bahasa Inggeris je kot.Sebagai penyokong skuad the gunner ni kite kena ganaz. Kena tegar dalam apa jua keadaan sekali pun. Agak agak takut sukar sket. Prinsip aku adalah Jatuh bangun aku bersama Arsenal. Kalo korang ade sikap nie. Respek sama lu.Kalo ade info kalo korang hendak post silakan kepada meja pengarang : afhamabdulrahman@gmail.com