Hard Luck to Win

Syukur Alhamdulilah semalam tidak mengulangi titik berdarah sekali lagi. Mujur ada kepala Fabregas untuk menghasilkan jaringan di minit-minit akhir perlawanan. Kita mungkin mengukir kekalahan buat kali ketiga buat musim ini. Menggeletar kepala lutut Afham untuk melihat perlawanan tersebut kerana ketinggalan pada minit ke 86.

Keputusan Wenger memasukkan dua DM agak tidak logik dan pertahanan still kelam kabut. Percubaan Van Persie sebagai wing kiri juga tidak wajar untuk berhadapan kelab yang makin tingkat maju, Sunderland. Cisse memang cukup merbahaya.

Gawang Arsenal bolos hasil jaringan lawa pihak lawan, sama seperti kekalahan kita kepada Hull City. So tak de la malu sangat. Kesian Afham tengok Almunia berapa kali kena gol cam tue. Better lepas ni masuk si Fabianski kot.

Rating pemain mengikut kaca mata Afham:
Almunia - 7
Sagna - 6.5
Toure - 6.5
Gallas - 7
Chilchy - 6.5
Van Persie - 6
Denilson - 6
Song - 5.5
Walcott - 7
Fabregas - 7.5 (Man of the Match)
Adebayor - 6

Comments

  1. Masuk Fabianski?? Cech pun tak boleh save bola2 tu..
    Holder player still takde lagi..
    Song n Denilson memang tak layak untuk ganti Flamini, Gilberto...
    Wenger patut berani buat perubahan drastik untuk game akan datang...
    Elok rasanya.. VP , Denilson, Song ,Adebayou direhatkan.. Kalau berani Gallas tu pun...
    Kalau tak mungkin hajat untuk BPL tahun ni terbantut lagi

    ReplyDelete
  2. cuba baca artikel kat web ni..
    http://soccernet.espn.go.com/columns/story?id=578217&sec=england&root=england&lpos=spotlight&lid=tab3pos2&cc=3888

    arsenal pendek2 beb.. fizikal kalah, tanduk kalah.. bila sunderland main bertahan, marah plak.. arsenal terlalu rely pada satu strategi jek..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sumbu yang basah

Let's go Gunner - Ozil